Over mij

Wie Ben ik?

Ik ben Susanne van Kimmenaede en vanwege de nodige uitdagingen in mijn leven al tientallen jaren bezig met persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee zoontjes en een bonuszoon. Ik woon in het mooie Langedijk in Noord-Holland. Mijn kernwoorden zijn : Balans, authenticiteit, harmonie en verbinding

Ik heb 12 jaar in de verzekeringsbranch gewerkt maar de laatste jaren was er steeds minder menselijk contact en ik voelde dat ik geen energie en voldoening meer haalde uit mijn werk(omgeving). Op dat moment vroeg mijn vriendin me of ik in haar bedijf wilde werken. Ik besloot een sprong in het diepe te wagen.

Die sprong was heel spannend, maar ook doordacht. Mijn man en ik hadden een stappenplan gemaakt zodat ik met vangnet 😉 kon springen. Zo draaide ik eerst twee proef maanden voordat ik bij mijn vriendin in haar bedrijf ging werken. En haalde ik daarnaaast mijn PDB (praktijkdiploma boekhouden) als extra diploma voor de toekomst.

Van die tijd in het bedrijf van mijn vriendin heb ik veel geleerd, maar ik merkte dat ik me niet happy voelde. Het was een onderneming s’ochtends om de kinderen naar het kdv te brengen en dan standaard in de file nét wel of niet op tijd op kantoor te zijn. Ook had mijn man onregelmatige diensten en leefden we naast elkaar in plaats van mét elkaar.

Het breekpunt kwam toen ik s’avonds als laatste de deur van het bedrijf dicht trok.. met de sleutel nog aan de binnenkant! Op dat moment stortte ik in. Dat was bijna 1,5 jaar later!

Je kan heel lang doorgaan op de automatische piloot (overlevingstand), maar het breekt je altijd op.

Dat was het ook moment dat ik voelde ik dat mijn leven een andere kant op mocht gaan. Ik voelde de roeping, maar ik durfde die stap toen nog niet te nemen.

Ik koos voor ‘’schijnveiligheid’ in een reguliere baan. Toen kwam corona en werd ik net als heel veel mensen gedwongen om bij mezelf naar binnen te keren. Van buiten naar binnen.

Ik ben gaan voelen wat ik nou écht graag zou willen doen voor werk en waar ik voldoening uit kon halen. Waar werd ik blij van? Dat begon ik in de praktijk te brengen door andere keuzes te maken.

Reiki

Door die andere keuzes kwam Reiki op mijn pad. Dat voelde voor mij als thuiskomen.

Ik Wist (voelde al een hele tijd) dat ik Reiki mocht gaan doorgeven en dat ik helende handen had, maar ik had de ervaring van de opleiding nodig om daar te komen.

Ik leerde hoe energie werkt en kwam weer zoveel dichterbij mezelf te staan.

Na de tweede Reiki graad wist ik het zeker! Dit mag ik door gaan geven aan andere mensen.

Eigen-wijs met Susanne

Maar hoe begin je met je missie? En op welke manier?

Ik vond via een oud visitekaartje een holistisch coach bij wie ik voelde dat zij mij kon ondersteunen. Zij leerde mij hoe zij de coaching toepaste in haar prakijk en tegelijkertijd ondersteunde ze mij in mijn eigen ontwikkeling.

Gedurende mijn ondernemersreis kwam ik een heleboel oude overtuigingen tegen zoals; ‘Wie ben ik om dit te doen? en ‘Ben ik wel goed genoeg‘? Hier hebben we allemaal in meer of mindere mate mee te maken. Het zijn vast ook herkenbare oude overtuigingen voor jou.

En daar mocht ik weer doorheen, maar nu met een missie!

Het is mijn missie om jou er aan te herinneren wie je werkelijk bent.

En ik kom ze nog steeds tegen hoor, die overtuigingen. Maar wel steeds een laagje dieper en ik kom daardoor steeds dichterbij bij mijn kern. Op die manier kan ik een steeds zuiverder kanaal zijn voor de mensen die ik mag ondersteunen.

Wat doe ik?

Holistisch coach

Ik noem mezelf holistisch coach. Dat betekent voor mij dat ik niet geloof dat er maar één oplossing is voor een uitdaging. Er zijn wat mij betreft meerdere niveau’s en meerdere oplossingen. Body, Mind en Soul.

Zoals bijvoorbeeld. Een klant komt bij mij met een gevoel van vastzitten of uit balans zijn.

Dat gevoel komt ergens vandaan. Het is ontstaan op een bepaald moment tijdens een niet fijne ervaring. Dit kan echt van alles zijn, ervaringen uit je jeugd, maar ook relatieproblemen, werkproblemen etc. 

Het gaat erom dat de ervaring voor jou geen prettige ervaring was en dat je tijdens die ervaring de energie onbewust hebt vastgezet.

Omdat de energie vervolgens niet meer kan stromen vormt dit na verloop van tijd een blokkade in het lichaam. En die blokkade kan een gevoel zijn, onrust, spanning, stress maar deze kan zich ook ontwikkelen tot een lichamelijk ongemak. Last van het hoofd,  Last van de nek etc.

Maar die ‘last’ komt dus ergens vandaan..

Als je deze ‘last’ op gaat lossen op het lichamelijke vlak ben je bevrijdt van de blokkade op lichamelijk niveau. En kan je weer een tijdje voort..

Maar als je de onderliggende oorzaak niet aangepakt dan komt de ‘last’ (na een tijdje) op dezelfde of een andere manier weer terug. Net zolang tot dat jij iets gaat doen aan de onderliggende oorzaak.

Zo zie je dat een blokkade niet op 1 niveau op te lossen is. Vandaar de naam holistisch = kijken naar het geheel Body, Mind en Soul.

Kijk hoe ik jou kan ondersteunen op mijn aanbod pagina Diensten

Inspire Change in Life

Ik streef naar financiële onafhankelijkheid = vrijheid. Dat betekent voor mij dat ik genoeg geld betaald krijg om van te leven en de dingen te doen die ik leuk vind. Dat ik werk doe waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Daar hoef ik niet persé miljoenen mee te verdienen, maar mag dat wel natuurlijk 😉

En dat geld mag ik ontvangen door mensen te ondersteunen in hun gezondheid of het nou op fysiek, mentaal of op energie niveau is. Of alle 3.

Ik vind het een dankbaar idee dat ik het geld uit kan geven waarmee ik een ander heb kunnen ondersteunen. Hoe mooi is dat. Geld is energie en hoe mooier het besteed wordt hoe fijner het is om het te ontvangen. En visa versa.

Als jij ook zo in het leven wil staan kan ik je helpen om een mooie geldstroom op te bouwen voor jezelf. Werken vanuit Verbinding in een mooi team met mensen die de wereld gezonder maar vooral ook mooier willen maken. Inspire Change in Life.

Het leven is te mooi om te voldoen aan andermans verwachtingen of in een systeem proberen te passen wat niet bij jouw past.

Ontdek je eigen creativiteit en wat er allemaal WEL mogelijk is.

Ook nu. Of misschien zelfs, Juist Nu!