Ik ben Susanne van Kimmenaede. Vanwege de nodige uitdagingen in mijn leven, ben ik al tientallen jaren bezig met persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee zoontjes en een bonuszoon. Ik woon in het mooie Langedijk in Noord-Holland.

Mijn kernwoorden zijn:

  • balans
  • authenticiteit
  • harmonie
  • verbinding

Mijn loopbaan

Ik heb 12 jaar in de verzekeringsbranche gewerkt, waar de laatste jaren steeds minder menselijk contact was. Daardoor voelde ik dat ik geen energie en voldoening meer uit mijn werk haalde.

Op dat moment vroeg mijn vriendin of ik misschien in haar bedrijf wilde werken. En zo besloot ik een sprong in het diepe te wagen. Dat was spannend, maar doordacht. Mijn man en ik hadden een stappenplan gemaakt, zodat ik met een vangnet, kon springen. Ik draaide eerst twee proefmaanden, voordat ik bij mijn vriendin in haar bedrijf ging werken. Ik haalde ondertussen mijn PDB (praktijkdiploma boekhouden), als extra voor de toekomst.

Van die tijd in het bedrijf van mijn vriendin heb ik veel geleerd, maar ik merkte dat ik me ook hier niet happy voelde. Het was een onderneming om ’s ochtend de kinderen naar het kinderdagverblijf te brengen, standaard in de file te staan en dan net wel of net niet op tijd op kantoor te zijn. Mijn man had ook onregelmatige diensten, waardoor we me meer naast elkaar dan mét elkaar leefden.

Het breekpunt kwam toen ik ’s avonds als laatste de deur van het bedrijf dichttrok, met de sleutel nog aan de binnenkant. Ik stortte volledig in. Inmiddels was het anderhalf jaar later…

De overlevingsstand

Je kunt heel lang doorgaan op de automatische piloot, maar het breekt je altijd op.

Dat was het ook moment dat ik voelde ik dat mijn leven een andere kant op mocht gaan. Ik voelde het, maar durfde een echte stap nog steeds niet te nemen.

Ik koos voor de schijnveiligheid van een baan in loondienst. Toen kwam corona en werd ik, net als veel mensen, gedwongen om bij mezelf naar binnen te keren.

Van buiten, naar binnen.

En toen ben ik eens gaan voelen wat ik nu écht graag zou willen doen voor werk. Waar zou ik voldoening uit kunnen halen? Waar zou ik blij van worden?

En zo begon ik andere keuzes te maken.

Reiki

Door die andere keuzes kwam Reiki op mijn pad. Dat voelde voor mij als thuiskomen.

Ik wist, en voelde al een hele tijd, dat ik Reiki mocht gaan doorgeven. Dat ik helende handen had, maar ervaring en opleiding nodg had om daar te komen.

Ik leerde hoe energie werkt, en kwam weer zoveel dichter bij mezelf te staan. Na de tweede Reiki graad wist ik het zeker. Dit mag ik gaan doorgeven aan andere mensen.

Eigen-wijs met Susanne

De missie zette zich voort. Ik vond een oud visitekaartje van een holistisch coach bij wie ik voelde dat zij mij kon ondersteunen. Zij leerde me hoe zij de coaching toepaste in haar praktijk en tegelijkertijd ondersteunde ze mij bij mijn verdere ontwikkeling.

Gedurende mijn ondernemersreis kwam ik een heleboel oude (beperkende) overtuigingen tegen.

‘Wie ben ik om dit te doen?’
‘Ben ik wel goed genoeg?’

Dat is vast herkenbaar! Ik mocht er weer doorheen, maar nu met een vastbesloten missie.

Het is mijn missie om jou er aan te herinneren wie je werkelijk bent.

Ik kom ze nog steeds tegen hoor, die overtuigingen! Maar wel steeds een laagje dieper, en zo steeds meer bij mijn kern. Op die manier kan ik een steeds zuiverder kanaal zijn voor de mensen die ik mag ondersteunen.